شهرستان قصرشیرین یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه از شمال شرق به شهرستان سرپل ذهاب و از شرق به شهرستان گیلانغرب و سرپل ذهاب، از جنوب به استان ایلام، از غرب به کشور عراق منتهی میشود. قصر شیرین به دلیل داشتن نخلهای بلند و همچنین محصولات متنوع کشاورزی مورد توجه بوده است. این شهر از دیرباز مکانی برای هم زیستی اقوام مختلف کرد و مذاهب مختلف از قبیل شیعه، یارسان، سنی و اقلیتی از یهودی، مسیحیو بهایی بوده است.
منطقه جنوب قصرشیرین آب و هوای بیابانی گرم و خفیف، مرکز آن آب و هوای خشک و نیمه معتدل و شمال و شرق آن آب و هوای نیمه خشک سرد دارد. قسمتهای مرتفع این شهرستان نیز دارای آب و هوای نیمه مرطوب سرد میباشد. میانگین سردترین ماه سال بین ۵ تا ۲/۵ درجه سانتیگراد و میزان بارندگی آن بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ میلیمتر در نوسان است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر 23929 نفر (6903خانوار) بوده است.


شناخت صنایع دستی
میسازند. صنایع دستی نماد فرهنگ اصیل، تاریخ کهن و هنر بیمثال مردم این سرزمین اسطورهای است، گوهرِ پاکیزه و قیمتیِ مردمی که نه به وسیله صنعت بلکه به دستِ پرتوان صنعتگران، هنرمندان و بافندگان این دیار کهن تولید شده است.
صنایع دستی شهرستان قصر شیرین، شامل قالی بافی، بافت تابلوفرش، گیوه بافی، توپ دوزی، سبدبافی، گلیم بافی، عروسک بافی و جاجیم بافی است. برای تولید بیشتر قالی، گلیم و گیوه بافی در این شهرستان مزیت وجود دارد، البته فعالیت های صنایع دستی در شهرستان بسیار کم شده است؛ زیرا جوانان مایل به چنین کارهایی نیستند و آموزش های لازم نیز به آنها داده نشده است و در مجموع فعالیت های صنایع دستی در چند سال اخیر به شدت کاهش یافته است.




قالیبافی از هنرهایی است که از قدیم نزد جهانیان جایگاه ویژه ای داشته و ایران را به این هنر میشناسند. آمارها نشان می دهد فرش ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار بوده و قابل رقابت با کشورهای دیگر است. قالیبافی از مشاغل خانگی پردرآمدی است که تسهیلات خوبی به آن تعلق می گیرد. بسیاری از زنان خانه دار این هنر را یک فرصت شغلی مناسب می دانند چون در کنار کارهای روزمره می توانند به این کار بپردازند و درآمد خوبی نیز کسب کنند. از آن جایی که قالی انواع مختلفی دارد می توان با آموختن دانش آن، محصولات متنوع و متناسب با ذوق و سلیقه افراد تولید و به بازار عرضه کرد. همچنین با تولید فرش با کیفیت می توان به صادرات در این زمینه نیز فکر کرد. این کسب و کار را می توان در فضای کوچک و با سرمایه اولیه اندک راه انداخت و با فروش محصول و افزایش مشتری، این کار را گسترش داد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کرد.
گِلیم یا پَلاس یکی از انواع صنایع دستی زیراندازی و پوششی است که از ابریشم، موی بز، پشم گوسفند یا دیگر چهارپایان اهلی بافته میشود. گلیم به شکل سنتیاش، معمولاً برای پوشاندن زمین، دیوار یا رواندازی برای حیوانات باربر استفاده میشود ولی امروزه به عنوان یک پوشش مدرن برای خانههای شهری نیز خریداری میشود. رنگهای استفاده شده در گلیم سنتی گیاهی هستند. گاهی گلیمها را برای جلوه بیشتر و کهنه شدن رنگ، با چای و پوست گردو شستشو میدهند. عشایر و بافندگان گلیم محدودیتی در اندازه گلیم نداشتهاند و با توجه به نیاز خود گلیم را در اندازه کوچک برای واگیره یا بزرگتر برای تزئین (گلیمچه) یا فرش بافتهاند و استانداردی در این مورد وجود ندارد.
گیوه بافی در شهرستان قصرشیرین دارای قدمت بسیار بالایی است و بیشتر این تولیدات در کردستان عراق، کردستان ترکیه و کردستان ایران مصرف می شوند. برای این تولیدات در شهرستان کارگاه های بزرگی احداث شده است و همچنان قابلیت افزایش فعالیت وجود دارد.



جاذبه های گردشگری
کاروانسرای عباسی یکی از جاهای دیدنی استان کرمانشاه، واقع در قصر شیرین است که قدمتی به درازای حکومت صفویه دارد. این بنا در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. البته لازم به ذکر است که بخشی از این بنا در دوران پهلوی ساخته شده است و جدیدتر از بخشهای دیگر است. این بنا در خیابان شهدای قصر شیرین قرار دارد و در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۸۱، با شماره ۵۸۹۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
