شهرستان کنگاور با وسعتی برابر با 884000 متر مربع در شرق استان کرمانشاه قرار دارد. این شهرستان حدود 5/3 درصد از کل وسعت استان کرمانشاه را تشکیل میدهد و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 1200 متر است. شهرستان کنگاور از شمال و شرق به استان همدان، از جنوب به استان همدان و لرستان و از غرب به صحنه محدود میشود. این شهرستان دارای اقلیم معتدل در تابستان ها و سرد و خشک در فصل های سرد سال است. جمعیت شهرستان طبق آخرین سرشماری در سال 1395 برابر با 76216 نفر است.


شناخت صنایع دستی
صنایع دستی چکیده و ثمره ذوق و هنر هنرمندان و صنعتگرانی است که با دستان پرتوانشان روح و جان فرهنگ و هنر به یادگار مانده از نیاکان خویش را جاودانه میسازند. صنایع دستی نماد فرهنگ اصیل، تاریخ کهن و هنر بیمثال مردم این سرزمین اسطورهای است، گوهرِ پاکیزه و قیمتیِ مردمی که نه به وسیله صنعت بلکه به دستِ پرتوان صنعتگران، هنرمندان و بافندگان این دیار کهن تولید شده است.


صنایع دستی شهرستان کنگاور، شامل قالی بافی، تولید تنبور و گلیم بافی است. برای تولید هر سه این تولیدات در این شهرستان مزیت وجود دارد، البته فعالیتهای صنایع دستی در شهرستان بسیار کم شده است؛ زیرا جوانان مایل به چنین کارهایی نیستند و آموزشهای لازم نیز به آنها داده نشده است و در مجموع فعالیت های صنایع دستی در چند سال اخیر در این شهرستان به شدت کاهش یافته است.
قالیبافی از هنرهایی است که از قدیم نزد جهانیان جایگاه ویژه ای داشته و ایران را به این هنر میشناسند. آمارها نشان می دهد فرش ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار بوده و قابل رقابت با کشورهای دیگر است. قالیبافی از مشاغل خانگی پردرآمدی است که تسهیلات خوبی به آن تعلق می گیرد.
گلیم به شکل سنتیاش، معمولاً برای پوشاندن زمین، دیوار یا رواندازی برای حیوانات باربر استفاده میشود ولی امروزه به عنوان یک پوشش مدرن برای خانههای شهری نیز خریداری میشود. رنگهای استفاده شده در گلیم سنتی گیاهی هستند. گاهی گلیمها را برای جلوه بیشتر و کهنه شدن رنگ، با چای و پوست گردو شستشو میدهند. عشایر و بافندگان گلیم محدودیتی در اندازه گلیم نداشتهاند و با توجه به نیاز خود گلیم را در اندازه کوچک برای واگیره یا بزرگتر برای تزئین (گلیمچه) یا فرش بافتهاند و استانداردی در این مورد وجود ندارد.
تنبور نوعی از آلات موسیقی چوبی است که در کشورهای اطراف بازار فروش خوبی دارد و قابلیت توسعه برای آن در شهرستان فراهم است.


در اولویت های پایین تر، فعالیت در حوزه نمد مالی و تولید شمع نیز در شهرستان مزیت دارد. نَمَد نوعی بافته سنّتی زیراندازی است که با پشم تولید میشود. در فرانسه به آن فوتر میگویند. برای تهیه نمد (نمدمالی) عمل بافتن انجام نمیشود بلکه با ایجاد فشار و رطوبت و حرارت، موجب در هم رفتن الیاف پشمی میشوند. دو خاصیت جعدیابی و پوستهای شدنِ پشم امکان تولید نمد را فراهم میکنند. پشمی که برای تولید نمد به کار میرود پشم بهاره گوسفند با الیاف بلند است. از صابون و زرده تخممرغ نیز میتوان برای بهتر شدن کیفیت کار استفاده کرد. مقدار پشمی که برای هرمترمربع نمد لازم است با مقدار پشم لازم برای تولید قالی برابر است اما چون زمان تولید نمد بسیار کوتاهتر است (حدود یک روز) قیمت آن پایین است.

جاذبه های گردشگری
معبد آناهیتا کنگاور بزرگ ترین بنای سنگی ایران پس از تخت جمشید است و از آثار باستانی دوران پیش از میلاد مسیح بهشمار میآید. بنابر نوشتههای تاریخی، این معبد که بهعنوان آتشکدهای برای احترام و پاسداشت مقام الههی آب، آناهیتا مورد استفاده قرار میگرفت، پس از ظهور اسلام در ایران دچار تغییرات بسیاری شد و همین امر ابهامات زیادی را در مورد تاریخچه، معماری و نوع استفاده از بنا بهوجود آورد. این بنای عظیم تاریخی روی تپهای به ارتفاع حدود ۳۲ متر نسبت به زمینهای اطراف واقع شده است. جویهایی سنگی در اطراف معبد، آب رودخانه را میزان و به طرز باشکوهی به آبگیری در وسط معبد آناهیتا هدایت میکردند. نوع تقسیم آب و جریان آب درون معبد آناهیتا یکی از شگفتیهای مهندسی در آن دوران است تا این عنصر مقدس را به زیباترین شکل ممکن به نمایش بگذارند. این اثر ارزشمند به شمارهی ۳۱ در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.


سراب فش یکی از جاذبههای طبیعی استان کرمانشاه است که در ۱۷ کیلومتری شمالغرب کنگاور در دهستان فش قرار دارد. این سراب در سال ۸۲ بهعنوان یک اثر گردشگری ملی به ثبت رسیده و ارتفاع آن از سطح دریا یکهزار و ۶۴۵ متر است.
این سراب از چشمههای متعددی که از رشته کوههای زاگرس تغذیه میشوند تشکیل شده است. آب کشاورزی کل روستا از این سراب تامین میشود . ویسار و بایجان از مهمترین رودهایی هستند که از سراب فش سرچشمه میگیرند.